"Коалиционният съвет излезе с четири решения и три от тях ние щедро сме коментирали във времето. Това са повишаването на пенсиите, отделянето на средства за нови детски градини и съответно безплатните детски градини, които ще бъдат от следващата година. За по-голямата част от българските граждани, надяваме се, ще има някакъв подоходен критерий", каза в студиото на "Още от деня" Александър Сиди от ВМРО, депутат от групата на Обединените патриоти.

Със сигурност има проблеми при болничните и предложението да не се плаща първият ден е един от начините да се решат, смята Сиди. Още на следващия ден са били променени параметрите. Има смекчаване за майки, които отглеждат децата си, за хора, претърпели трудова злополука.

Александър Сиди: Аз лично ще се съобразя с политиката на партията и с нашите предложения, които ние ще внесем още утре.

На Коалиционен съвет е договорено увеличаване на минималната пенсия до размер от 250 лева, заяви Сиди. Амбицията им е да повишават доходите на възрастните хора докато стигнат поне до прага на бедност.

Александър Сиди: Ние успяваме да променим възгледите на една дясна партия, каквато е ГЕРБ, за повишаване на пенсията, за повишаване на доходите на българските граждани.