НОВИНИ

Александър Сиди: Ще спираме социалните помощи на роми при определени причини

През януари вицепремиерът Красимир Каракачанов обяви, че ВМРО готви "програма за справяне с циганизацията". Концепцията вече е готова и беше представена под името Концепция за промени в политиката за интеграция на ромския етнос в Република България и мерките за реализацията им. Какви са идеите на партията - гост по темата в студиото на Сутрешния блок на БНТ1 беше депутатът от ПГ на Обединените патриоти Александър Сиди.

bnt avatar logo
от БНТ
07:48, 07.02.2019
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Един от големите проблеми е, че едни хора за период от 30 години се превърнаха от работещи на социални помощи - това е, което те използват като основен социален инструмент в живота, обясни Александър Сиди.

Александър Сиди, депутатът от ПГ на Обединените патриоти: Спирането на социалните помощи може да стане по-различни причини - при отказ от труд или например, когато вдигне сватба от 1000 човека - как точно може да се финансира едно такова събитие? Или на тези, които управляват луксозни МПС-та и т.н. Спирането на помощи ще става там, където може да бъде доказано.

Трябва да бъде сложен таван, по-нисък от минималната работна заплата, категоричен е Сиди.

Освен това, от Обединени патриоти настояват още за задължителна детска градина за ромските деца, както и за връщане на децата до 16 години в училище. Не говорим само за циганите, а за всички останали невписани групи в обществото, допълни Сиди.

Патриотите предлагат още да се носи наказателна отговорност за всеки, влязъл в съвкупление с лица, които не са навършили 16 години. Сега те се оправдават, че това било традиция при тях, аргументира се народният представител.

И още - за задължителната ваксинация в гетата и останалите предложения в концепцията на Обединени патриоти, вижте целия разговор във видеото!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трус с магнитуд 5.7 по Рихтер разтърси Индонезия
Трус с магнитуд 5.7 по Рихтер разтърси Индонезия
В памет на Боян Петров - излиза нова книга с последната статия на алпиниста
В памет на Боян Петров - излиза нова книга с последната статия на алпиниста