НОВИНИ

Александър Сиди: Изключително неправомерно изказване на патриарх Кирил

Изключително неправомерно и непремерено изказване на патриарх Кирил, според мен, което не би трябвало да остане без последствия от страна на българската държава, защото той се обръща директно към българската държава, а не към БПЦ, която никога не е вземала категорични политически въпроси. Това каза в "Денят започва" Александър Сиди, депутат ПГ на "Обединени патриоти", който коментира още, че може би патриарх Кирил трябва да вземе пример от патриарх Неофит и от неговото достолепие, който би трябвало да притежава всеки патриарх. По думите му, какъвто и да било духовник, не би трябвало да дели жертвите.

александър сиди изключително неправомерно изказване патриарх кирил
bnt avatar logo
от БНТ
09:35, 05.03.2018
Чете се за: 00:29 мин.
У нас
Александър Сиди, депутат ПГ на "Обединени патриоти": Категорично това беше политическо говорене. Не мога да си представя с какво право, който и да било човек, има право да прави такъв тип политически изказвания, когато е застанал на пост, който категорично не позволява такъв тип политически изказвания. В крайна сметка е патриарх. Той не е политик и не би трябвало да чуваме политическата коректност в неговите думи. Истината ще трябва да я кажат историците, а не Руската православна църква. Православната църква не би трябвало да си позволява да влиза в политически разговор, с които би могла да предизвика международен скандал. Това изказване беше абсолютно неправомерно и доста по-крайно, отколкото би могъл да си позволи един руски патриарх да говори.
;

В студиото на "Денят започва" Александър Сиди коментира и задържането на д-р Иван Димитров, който застреля криминално проявения и осъждан Жоро Джевизов при опит за обир в дома му.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Урок по родолюбие
Урок по родолюбие
От нашия пратеник: Нито една партия или коалиция няма 40% на изборите в Италия
От нашия пратеник: Нито една партия или коалиция няма 40% на изборите в Италия