БСП няма да се връща в парламента засега въпреки заявлението на ГЕРБ, че ще оттегли спорните промени в Избирателния кодекс. Това заяви депутатът от "БСП за България" Александър Симов в предаването "Още от деня".

Вместо това партията ще започне диалог с неправителствени организации и с партии за обсъждане на избирателния процес.

Александър Симов, депутат от БСП за България: Сега имаме по-голяма кауза. Каузата сега е демокрацията в България да не бъде доубита.

Симов каза, че ГЕРБ не отговарят на всички искания на БСП, а именно машинното гласуване, обжалваемостта на изборните актове пред Върховния административен съд и мнозинството за вземането на решения в избирателните комисии.

Депутатът съобщи, че националното съвещание на БСП, проведено в неделя, е взело решение да не се сключва предизборна коалиция с АБВ, които предложиха съвместно участие на европейските и на местните избори.

Александър Симов, депутат от БСП за България: Няма да има коалиция с АБВ. На първо място, защото те не са доказали принадлежността си към лявото пространство.
ГЕРБ оттегля промените в Изборния кодекс, ЦИК ще има нов състав

ГЕРБ оттегля промените в Изборния кодекс, ЦИК ще има нов състав

ГЕРБ се отказа от промените в Изборния кодекс и реши да спази изтичането на мандата на ЦИК и да започне процедура по промяна на състава ѝ. Решението д...