Звездата на филмите "Роко и неговите братя", "Самураят" и "Гепардът" - френският актьор Ален Делон, е носителят на почетната "Златна палма" на тазгодишния фестивал в Кан, който ще се проведе от 14 до 25 май.

© снимка: АРХИВ

„Това е жива легенда, световна икона“, заяви директорът на фестивала в Кан Тери Фремо, обявявайки решението на журито да присъди отличието на Делон.

Ален Делон: Ще напусна този свят без съжаление

Ален Делон: Ще напусна този свят без съжаление

Един от най-известните френски актьори Ален Делон заяви, че му е дошло до гуша от света и ще се радва да умре, но иска с него да си отиде и кучето му....

Ален Делон се прочу с ролята на Том Рипли във филма "Под яркото слънце" от 1960 г. на режисьора Рене Клеман, а три години по-късно е номиниран за „Златен глобус“ за ролята си в "Гепардът".

​Легендарният Ален Делон се оттегля от киното

​Легендарният Ален Делон се оттегля от киното

На филмовия фестивал в Лиеж той обяви, че ще сложи край на кариерата си, след като изиграе последната си роля. Тя е написана специално за него и в не...

През 1968 г. Делон е заподозрян в убийството на своя бодигард, югославянина Стефан Маркович, с който се запознава по време на снимките на филма "Марко Поло" в Белград. Поради липса на доказателства, Делон по-късно е оневинен.

Ален Делон на 80

Ален Делон на 80

Една от най-ярките звезди на Световното кино - Ален Делон днес стана на 80 г.