НОВИНИ

„Алея на книгата“ с пето издание в София

Петото издание на „Алея на книгата“ в столицата започва на 12-и септември, като официален старт ще бъде даден в Литературния кът на събитието, с музикалното участие на Джаз формация „София“. Пътуващото книжно изложение традиционно се спира в центъра на града - пешеходния участък на булевард „Витошка“, от пресечката с бул. „Патриарх Евтимий“ до ул. „Гладстон“, и ще продължи до неделя, 17-и септември, с работно време от 10:00 до 20:00 ч.

алея книгата пето издание софия
bnt avatar logo
от БНТ
19:50, 11.09.2017
Чете се за: 00:39 мин.
Още

Повече от 50 от водещите български издателства ще представят новите си заглавия в 18 шатри, а както всяка година, сцена на богата културна програма, включваща премиери на книги, срещи с поети, писатели и преводачи, игри и работилници за деца, ще бъде Литературният кът на Алеята, до паметника на Алеко.

Част от гостите в програмата тази година са Боряна Дукова, Бойко Ламбовски, Вангел Имреоров, Васил Стефанов – Слона, Венцислав Василев, Владо Даверов, Георги Тенев, Джеки Стоев и Джони Пенков, Елица Георгиева, Иванка Могилска, Иван Русланов, Иван С. Вълев, Иглика Дионисиева, Йорданка Велева, Милен Русков, Николай Терзийски, Оля Стоянова, Павлина Делчева-Вежинова, Петър Краевски.

Предстоят фен срещи на почитателите на „Хари Потър“ и „Пърси Джаксън“, косплей за малките, организиран от Софийския международен литературен фестивал и още множество събития за деца и подрастващи.

Всички желаещи могат да дарят книги и учебни помагала, предназначени за деца от българските училища в чужбина, в Литературния кът на Алеята. Пунктът ще бъде активен всеки ден, в работното време на събитието. Концертът, закриващ кампанията, ще се проведе на 16-и септември (събота), от 18:00 ч. с музикална програма за по-малките и за порасналите читатели.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Глобяват фирмата изпълнител на ремонта на бул. Шипченски проход
Глобяват фирмата изпълнител на ремонта на бул. "Шипченски проход"
Георги Чолаков беше избран за председател на ВАС
Георги Чолаков беше избран за председател на ВАС