От Алианса на консерваторите и реформистите в Европа са убедени, че в бъдещия европарламент трябва да се създаде ново мнозинство и то да работи за Европейски съюз, който дава достатъчно възможност на държавите-членки да се радват на ползите от сътрудничеството, но същевременно не насилва тези държави да се интегрират в области, в които не желят. Това стана ясно по време на среща на високо равнище днес в София.

Обединена Европа няма нужда от по-голям бюджет, а от по-добре структуриран бюджет - в това е убеден Ян Захрадил - президент на Алианса на консерваторите и реформистите в Европа. Според него ЕС не бива да бъде конкурент, а партньор на НАТО. Захрадил смята още, че политиката за миграцията трябва да даде възможност на всяка държава сама да определи своите процедури и правила за предоставянето на убежище. Затова беше категоричен, че Евросъюза може да се организира по един по-гъвкав начин.

Ян Захрадил - президент на Алианса на консерваторите и реформистите в Европа: Трябва да настояваме здравните, пенсионните, социалните системи и като цяло системата за социално подпомагане да остане в рамките на контрола на националните правителства,а не да търсим хармонизация на европейско ниво.
Бареков коментира платформата "Обединени консерватори"

Бареков коментира платформата "Обединени консерватори"

"Обединени патриоти" ще се разпаднат заради Валери Симеонов, прогнозата направи евродепутатът Николай Бареков. По думите му Симеонов преговарял за общ...

Българският евродепутат Николай Бареков изрази съжаление, че десните консервативни патриотични партии не намерили общ път за единение помежду си преди евровота.

Николай Бареков - евродепутат: Като член на политическото семейство на консерваторите аз останах много доволен от коалицията, която се направи в България между ГЕРБ и СДС. Като един стар седесар, като повечето от вас аз съм бил в СДС, гласувал съм за тази партия, се радвам, че тя ще има излаз в Европейския парламент.

В рамките на форума министъра на икономиката Емил Караниколов и на туризма Николина Ангелкова посочиха успехите на страната ни в икономически план.