НОВИНИ

Състоянието на натровените с фалшив алкохол в Якоруда се подобрява

Четирима мъже от Якоруда са починали след алкохолно натравяне. Други четирима са приети в тежко състояние късно снощи в реанимацията на Благоевградската болница. Натровените мъже са от две различни компании, които са празнували и са си купили ракия от един и същи човек. Задържан е Тайфи Мекльов, и според полицията, от него е купен фалшивия алкохол. За случая е информирана и прокуратурата.

bnt avatar logo
от Антон Чавдаров, Ирина Николова
15:36, 28.12.2015
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

В събота шестима мъже от Якоруда се събрали на ритуално клане на прасе. За да се почерпят си купили домашна ракия от техен познат. След като я изпили започнало да им става лошо и потърсили лекарска помощ. Един от компанията е починал в болницата в Разлог преди да бъде транспортиран за Благоевград. Четиримата, приети в реанимацията на болницата в момента са стабилизирани и няма опасност за живота им.

д-р Огнян Митев, директор на МБАЛ-Благоевград: "Сега и при четиримата се наблюдава подобрение на общото състояние."

Друга компания от Якоруда също е празнувала и пила от отровната ракия. Роднина на Вайдин Мисанков и Салих Муртев разказа, че момчетата са си купили два литра ракия във туби от техния познат Тайфи Мекльов.

Асан Крачов: "- Колко са изпили? - От две кила има 600- 700 грама в бутилката. - Те са се събрали да празнуват нещо? - Да. Да пият. Вайдин Мисанков. Той не е могъл да издържи, защото е по-слаб и на сутринта в събота е починал, не е могъл да отиде до болницата."

Хората в Якоруда разказват, че Тайфи Мекльов има дърводелски цех, но не знаят да е продавал ракия. Според баща му, починалите са пили собствено произведен алкохол.

Мустафа Мекльов: "- Той произвежда ли ракия? - Не. Той си провежда за него си. - А продава ли я? - Не. Един път в годината и така."

През миналата седмица в Якоруда е имало още три смътни случая на млади мъже. Според хората, става дума отново за отравяне с фалшив алкохол. Предстои да бъде направена аутопсия на починали, за да стане ясна точната причина за смъртта им.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първи интерактивен ресторант в Русия
Първи интерактивен ресторант в Русия
Новата ледена пързалка в София
Новата ледена пързалка в София