НОВИНИ

Алпинистка загина, ударена от гръм в Алпите

Американска алпинистка на 41 години изгуби живота си в неделя, след като бе ударена от гръм в швейцарските Алпи, съобщи полицията.

bnt avatar logo
от БГНЕС
22:06, 31.07.2017
Чете се за: 00:40 мин.
По света
алпинистка загина ударена гръм алпите

Жената била заедно с 40-годишен мъж, но следователите не съобщават неговата националност. Двамата алпинисти били изненадани от силна буря, по време на която жената била ударена от гръм. Нейният партньор в изкачването е подал сигнал, но заради лошите метеорологични условия, спасителите са успели да пристигнат до мястото с хеликоптер едва шест часа по-късно. Лекар само установил смъртта на жената.

По-рано бе съобщено, че 34-годишен южнокорейски алпинист е изчезнал на височина 4 300 м в района на Мон Блан. Организирано е издирването му, но досега няма резултат. Полицията съобщи, че след много усилия са успели да спасят неговият партньор - 44-годишен кореец. Двамата алпинисти са тръгнали в неделя да покоряват Мон Блан, но били застигнати от лошо време, след като преодолели денивелация от 700 м.

Заради лошото време спасителните операции били отложени. Все пак екип с хеликоптер е успял да отведе 44-годишният кореец, който бил в състояние на хипотермия. Той вече се намира в болница и няма опасност за живота му, казват лекарите. За момента той не е разпитан, така че не се знае защо двамата са се разделили. Възможно е изчезналият мъж да се е опитал да стигне до по-високо място, за да успее да се свърже със спасителната служба по телефона.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Боян Петров на родна земя след изкачването на Гашербрум II
Боян Петров на родна земя след изкачването на Гашербрум II
Тръмп освободи Скарамучи от поста директор на комуникациите на Белия дом
Тръмп освободи Скарамучи от поста директор на комуникациите на Белия дом