Мостът на река Дунав в посока Русе - Гюргево на територията на България става платен. Това реши правителството на днешното си, последно за годината заседание. Магистрала "Люлин" вече ще бъде част от магистрала "Струма", а пътят Калотина - София вече ще се нарича магистрала "Европа" и ще включва и Северната скоростна тангента на столицата. Изменението в списъка на републиканските пътища се прави поради въвеждането на нови пътни отсечки или отпадането на трасета.

Автомагистрала "Люлин" се присъединява към "Струма" поради малката си дължина - 19,6 км, и факта, че се явява естествено начало на определеното за АМ "Струма" трасе. Така участъкът "София - Перник" става част от пътя "София - Перник - Дупница - Благоевград - Симитли - Кресна - Сандански - граница Гърция".

АМ "Тракия" ще се обозначава с номер А-1 и ще обхваща направлението София-Пловдив-Стара Загора-Ямбол-Бургас. "Хемус" е с номер А-2 по направление София-Ботевград-Шумен-Девня-Варна. С А-3 ще бъде обозначавана магистрала "Струма" , която обхваща София-Перник-Дупница-Благоевград-Симитли-Кресна-Сандански-Граница Гърция.

АМ "Марица" ще бъде А-4, която обхваща Пловдив-Стара Загора-Харманли-Свиленград-Граница Турция. А-5 пък е магистралата "Черно море" между Варна и Бургас.

Магистрала "Европа" , от София до сръбската граница, ще бъде номерирана с А-6.

Изменението в списъка на републиканските пътища се прави поради множеството настъпили промени, свързани с въвеждането в експлоатация на нови пътни отсечки, които са част от републиканската пътна мрежа на страната, или отпадане на трасета от нея.

С новата отсечка магистрала "Струма" вече е 93 км

С новата отсечка магистрала "Струма" вече е 93 км

Официално беше открита нова 24-километрова отсечка от магистрала "Струма" в участъка между Кресна и Сандански. Трасето се пуска в експлоатация 5 месец...