НОВИНИ

АМ "Струма" вече е необратим процес, увериха двама министри

Отпадна още едно от опасенията на нашите опоненти, че АМ "Струма" няма да бъде довършена и няма да бъде одобрена апликационната форма, обявиха в кулоарите на Народното събрание министрите на транспорта и на регионалното развитие Ивайло Московски и Николай Нанков.

bnt avatar logo
от БТА
13:48, 10.11.2017
Чете се за: 00:38 мин.
У нас
струма вече необратим процес увериха двама министри

Московски припомни положителната новина, дошла вчера от Брюксел, за официалното одобрение на апликационната форма за АМ "Струма", основно за частта в Кресненското дефиле.

По думите му, личната намеса на премиера Борисов е оказала изключително сериозно въздействие върху администрацията в Брюксел, която е работила по апликационната форма, заедно с двете министерства. Това гарантира със сигурност изпълнението на проекта вече с европейско финансиране и с национално съфинансиране, което до голяма степен ще облекчи целия процес по изпълнение, каза Ивайло Московски. И добави, че АМ "Струма" вече е необратим процес.

Безвъзмездната помощ е 628 млн.лв по линия на ОП "Транспорт", 111 млн.лв. е националното съфинансиране - общо 739 млн. лв. за участъци 3.1 от "Струма", уточни министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

Той е оптимист, че най-дългият лот /25 км/ от Кресна до Сандански ще бъде изграден предсрочно и вместо през май 2019 г. ще е готов още през ноември догодина.

Стартът на отсечката Благоевград-Крупник е даден още през август, крайният срок е 2020 г., припомни министърът. За тунела "Железница" през октомври е обявена обществена поръчка, като срокът за изграждането му е почти три години.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сградата на общината в Стара Загора е била евакуирана заради пробит газопровод
Сградата на общината в Стара Загора е била евакуирана заради пробит газопровод
Новият здравен министър е подготвил план за действие за всички направления
Новият здравен министър е подготвил план за действие за всички направления