НОВИНИ

​Американ еърлайнс предупреди за по-скъпи билети заради цената на петрола

Авиокомпания Американ еърлайнс (American Airlines) предупреди, че цените на самолетните билети може да се увеличат, ако цените на петрола се задържат високи, предаде Ройтерс.

bnt avatar logo
от БТА
13:46, 03.06.2018
Чете се за: 00:39 мин.
По света
​американ еърлайнс предупреди скъпи билети заради цената петрола

Цените на петрола се повишиха с около 50 процента спрямо равнищата от миналата година, а това оказва натиск върху печалбата на самолетните компании. Ако стане ясно, че това е новият стандарт, ще отчетете в дългосрочна перспектива по-малък капацитет и растеж в сектора и оттам по-високи цени, но не мисля, че това ще стане в близко бъдеще, каза главният изпълнителен директор на компанията Дъг Паркър пред репортери в кулоарите на годишната среща на директорите на авиокомпании от Международната асоциация за въздушен транспорт (МАВТ - IATA) в Сидни.

Асоциацията, която обединява около 280 авиокомпании, покриващи около 83 процента от световния въздушен трафик, съобщи, че утре ще понижи прогнозата си за печалбата в сектора тази година заради по-високите цени на петрола, инфраструктурата и разходите за труд. Ръководителите на авиокомпаниите предупредиха днес, че нарастващото напрежение в международната търговия може да навреди на авиосектора.

Американското правителство възобнови заплахите си за налагане на мита на Китай и въведе мита за стоманата и алуминия, внасяни от Канада, Мексико и САЩ. Мерките, които намаляват търговията и вероятно впоследствие ограничават пътуванията са лоша новина, каза генералният директор на МАВТ Александър дьо Жюниак пред Ройтерс в Сидни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цвета Караянчева участва в празничното шествие Мъдростта на розата в Казанлък
Цвета Караянчева участва в празничното шествие "Мъдростта на розата" в Казанлък
Басейни в Русе може да не отворят това лято заради липса на спасители
Басейни в Русе може да не отворят това лято заради липса на спасители