Свободно падане около 2 мин и скок от височина 7 600 метра без парашут - това направи американския скайдайвър - Люк Айкинс. Спиращият дъха опит, който беше предаван на живо по местен телевизионен канал.

Люк Айкинс е на 42 години и има зад гърба си 18 хиляди скока с парашут. В ранните часове на неделния ден обаче направи немислимито - скочи без парашут от височина 7 600 метра!

След около двеминутно свободно падане, със скорост 193 км/ч, Айкинс успя да се приземи в мрежа с размери 30 на 30 метра, опънато между строителни кранове в Сими Вали, Калифорния. Съооръжението му беше единственият шанс да не се приземи директно върху земята. В последния момент Айкинс успя да се превърти, за да се приземи по гръб за по-голяма стабилност. След секунди вече беше в обятията на съпругата си, която наблюдаваше историческия скок.

Люк Айкинс: "Аз почти левтирах! Това, което току-що се случи е невероятно! Дори не мога да изкажа каквото чувствам! Благодаря на всички, на тези момчета, на всички, които ми помогнаха! Страхотно е!"

Люк Айкинс е трето поколение парашутист, като за първи път скача в тандем когато е на 12 години. За опита си без парашут се е подготвял в продължение на 2 години.