НОВИНИ

Американски гражданин е заподозрян за бомбената заплаха в Лос Анджелис

Американски гражданин, намиращ се в момента в Румъния, е основният заподозрян за бомбена заплаха, довела до затварянето на над хиляда училища в Лос Анджелис, съобщава Медиафакс, позовавайки се на американската телевизия Си Би Ес Нюз.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
16:01, 19.12.2015
Чете се за: 00:30 мин.
По света
американски гражданин заподозрян бомбената заплаха лос анджелис

Винсънт Кенфийлд, 21-годишен американец от щата Мейн, който живее от две седмици в Румъния, е заподозрян, че е отправил бомбена заплаха, заради която всички обществени училища в района на град Лос Анджелис, щата Калифорния, бяха затворени на 15 декември.

Той заяви вчера, че е получил призовка от разследващите органи във връзка с изпращането на имейли със заплаха за заложена бомба. Младежът отрича да е виновен и твърди, че е станал жертва на хакери, които използвали Ай Пи-адреса на неговия компютър.

Кенфийлд обясни за Си Би Ес, че вече е разговарял с американските следователи, но не разкри повече подробности. Той каза, че ще се свърже с адвокат, който представлявал и бившия сътрудник на ЦРУ Едуард Сноудън, обвинен в разкриване на конфиденциална информация.

Заподозреният, който изпратил на американския телевизионен канал снимка, на която държи в ръцете си две пушки, отказал да отговори на въпроса дали се е преместил в Румъния, за да избяга от американските власти.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ал Пачино и Антъни Хопкинс с първа среща на екран
Ал Пачино и Антъни Хопкинс с първа среща на екран
Безплатни лифтове на Пампорово за откриването на сезона
Безплатни лифтове на Пампорово за откриването на сезона