В Съединените щати продължава частичното блокиране на правителството. Заради кризата хиляди семейства преживяват тежък период, тъй като доходите им значително са намалели.

Шер Мужик живее в селцето Ноксвил, щата Вирджиния, където е избрала ролята на домакиня и се грижи за малките им близнаци. Съпругът ѝ осигурява доходите на семейството с професията си на юрист, който работи за американското правителство. Той е на работа всеки ден от затварянето на правителството на 22 декември, но не е ясно кога ще вземе заплата. Това поставя семейството му в тежка ситуация.

Шер Мужик, жител на щата Вирджиния: Ще се наложи да вземем заем. Ще се наложи да използваме кредитните си карти. Ние наистина не искаме да сме в тази ситуация. Ние сме работещи хора, изкарваме си заплатите, плащаме си сметките, грижим се за децата си.

Двете дечица ходят на детска градина, която струва 1000 долара на месец. Шер е силно притеснена, че резервът им от средства може да покрие разходите за два месеца, без заплатата на съпруга ѝ. Засега тя е взела мерки - пести от всичко, с изключение на най-необходимото. Замразени са всички ремонти у дома и на колата.

Шер Мужик, жител на щата Вирджиния: Не е за вярване, че работим толкова много, за да можем да осигурим образование и комфорт за семейството си и накрая се озоваваме в ситуация да се чудим дали ще можем да си платим сметките, да изпратим децата на градина, изобщо - как ще се измъкнем от това!

Съпругът на Шер е един от общо 800 000 души, работещи към федералните служби и структури, засегнати от блокирането. То вече е най- продължителното в американската история. Той е бил сред протестиращите във Вашингтон недоволни от ситуацията служители, които настояха за решаване на проблема.

Шер Мужик, жител на щата Вирджиния: Държавата трябва да е за това да подкрепя обикновените американци. Не за това, което се случва във Вашингтон. Не за разделението, към което ни тласка Тръмп. Трябва да се обърнем към съседите си, към приятелите си и да се върнем към американския начин на живот.

Засега няма признаци за бърза развръзка на кризата във Вашингтон. Затова Шер вече обмисля вариант със заем - ще са принудени да го вземат, ако съпругът ѝ остане още малко без заплата. Спорът между демократите в Конгреса и Белия дом възникна заради искането на президента Доналд Тръмп да бъдат отпуснати 5,7 милиарда долара за изграждане на стена по границата с Мексико. Демократите обаче отказват. Затова бюджетът на правителството, както и на стотици хиляди домакинства, остава да чака момента, в който двете страни ще намерят компромис, а хората като Шер и съпругът ѝ ще си отдъхнат.