НОВИНИ

Американски сенатори​: ​Няма доказателства Обама да е подслушвал Тръмп

Лидерите на комисията за разузнаването в Сената на САЩ от Републиканската и Демократическата партия заявиха, че не са видели доказателства в подкрепа на твърдението на президента Доналд Тръмп, че неговият предшественик Барак Обама е наредил да се подслушват телефоните му по време на кампанията за президентските избори през ноември, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

bnt avatar logo
от БТА
22:55, 16.03.2017
Чете се за: 00:23 мин.
По света

"Въз основа на информацията, с която разполагаме, не виждаме данни небостъргачът "Тръмп тауър" да е бил обект на подслушване от представител на правителството на САЩ, било то преди или след изборния ден през 2016 г.", се казва в съвместно изявление на председателя на сенатската комисия за разузнаването републиканеца Ричард Бър и на неговия заместник, демократа Марк Уорнър. То не съдържа подробности.

По-рано Тръмп обвини Обама, че е наредил да подслушват телефоните му и поиска от Конгреса да разследва въпроса. Говорителят на Белия дом Шон Спайсър каза в отговор на заключенията на сенатската комисия за разузнаването, че президентът на САЩ остава зад твърденията си, че неговият предшественик на поста е наредил да подслушват централата на неговата бизнес империя в Ню Йорк.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна транспортирането на бюлетините за изборите на 26 март
Започна транспортирането на бюлетините за изборите на 26 март
ООН предупреди САЩ да не намаляват финансирането си за организацията
ООН предупреди САЩ да не намаляват финансирането си за организацията