НОВИНИ

Американски военен есминец се сблъска с търговски кораб

Десет моряци са в неизвестност, а най-малко петима са ранени, след като американски боен кораб се сблъска с търговски кораб източно от Сингапур.

bnt avatar logo
от БНТ
07:34, 21.08.2017
Чете се за: 00:33 мин.
По света

Инцидентът станал около 05:20 часа местно време, докато американският едминец се готвел да акостира на пристанището в Сингапур. В резултат на удара задната част на кораба е повредена. Петима души от екипажа са спасени, състоянието им е стабилно и няма опасност за живота им.

В неизвестност, обаче, са 10 американски моряци. В спасителна операцията се включиха американски хеликоптери, участват и кораби на военноморските сили на Сингапур и Малайзия.

Няма пострадали от екипажа на танкера. Той плава под либерийски флаг, по време на катастрофата е превозвал 12 тона мазут. Засега не е регистрирано изтичане на гориво.

Това е втори инцидент с американски военен кораб в азиатски води за по-малко от 2 месеца.

Това е вторият инцидент с американски ракетни разрушители в азиатски води за по-малко от два месеца. Миналата седмица военоморските сили на САЩ съобщиха, че са отстранени от длъжност трима старши офицери от ескадрения миноносец „Фицджералд“, който едва не потъна край бреговете на Япония, след като беше блъснат от филипински контейнеровоз.

Тогава загинаха седем американски моряци.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
И днес се очакват задръствания в центъра на София заради ремонти
И днес се очакват задръствания в центъра на София заради ремонти
Продължава разследването на терористичните атаки в Испания
Продължава разследването на терористичните атаки в Испания