НОВИНИ

Американски военни ремонтират детска градина в Килифарево

Американски военнослужещи ремонтират детската градина в град Килифарево. Инициативата е част от проект на отдел „Военно сътрудничество" към Американското посолство у нас. Предвижда се до началото на септември да бъде реконструирана площадката за игра и кухненския бокс в детското заведение. Повече за инициативата разказват кореспондентите от Велико Търново.

американски военни ремонтират детска градина килифарево
bnt avatar logo
от БНТ
07:29, 15.08.2016
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

В Килифарево американските военни пристигат не с боен арсенал, а със строителни инструменти. Вече са подменили старите и разбити плочки на детската площадка.

Повечето от тях обаче разказват, че това не е първият път, в който влизат в ролята на строители. Напротив били са на много места по света, за да помагат в строителните работи на обществени сгради с важно значение.

Сержант Юбенкс – военнослужещ: В армията ни подготвят за всякакви ситуации, така че мисля, че ще се справим и това в никакъв случай не е нещо необичайно за нас!“
Сержант Лазънт – военнослужещ: От 15 години съм в армията половината от това време работя и като строител и се включвам в подобни проекти из целият свят. Бил съм в Германия, в Монголия, тук и Афганистан!

В ремонта се включват и български военни от поделението в Горна Оряховица. Учители и родители са много доволни, че наесен децата ще се радват на обновената градина на Килифарево.

Мариета Петрова – директор ДГ „Надежда“ гр. Килифарево: Ние се радваме, че успяхме да бъдем включени в проекта. Резултатът трябва да бъде следният, кухненският бокс основно ремонтиран. Подмяна на всички електроуреди. Както виждате, тук се работи усилено и по подмяна на плочките в двора!

Очаква се ремонтът да бъде напълно завършен в края на месец август.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сигнал срещу членове на българската делегация в Рио
Сигнал срещу членове на българската делегация в Рио
​15-ти август е и Денят на спасението
​15-ти август е и Денят на спасението