НОВИНИ

Американският разрушител “Портър” във Варна

До 10 юни на неофициално посещение във Варна е ескадрения миноносец „Портър” от състава на ВМС на САЩ. Бойният кораб ще извършва операция по патрулиране с цел поддържане на сигурността в акваторията на Черно море. Съгласно конвенцията от Монтрьо престоят на кораба в Черно море може да е най-много 21 дни.

bnt avatar logo
от Мариана Малева
20:50, 09.06.2016
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

В предизвикателни времена екипажът на миноносеца "Портър" има цели, фокусирани върху отбраната на САЩ и техните съюзници, това каза днес във Варна командирът на кораба капитан втори ранг Андриа Слау.

Капитан II ранг Андриа Слау - командир на ескадрен миноносец “Портър”: "Участвахме в съвместно учение с българската фрегата “Смели”, споделяме идеи, предлагаме иновативни решения за общи проблеми. Винаги е удоволствие да работим с българската армия.”

„Портър" е сред най-модерните кораби в Американския флот. Снабден е със средства за водене на бойни действия едновременно срещу въздушни, морски и подводни цели. Разрушителят е оборудван с крилати ракети „Томахоук" и система за отбрана „Инджис".

Капитан II ранг Андриа Слау - командир на ескадрен миноносец “Портър”: "Важни обаче са моряците. Те представят бойния дух на американския народ и олицетворяват мотото на нашия кораб - Защитник на свободата."

Надяваме се с тези наши мисии, да увеличим сигуростта в региона, допълни още капитан втори ранг Андриа Слау.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Унгария закрива най-големия си център за настаняване на мигранти
Унгария закрива най-големия си център за настаняване на мигранти
Ще застраши ли БРЕКЗИТ единството на Обединеното кралство
Ще застраши ли БРЕКЗИТ единството на Обединеното кралство