Ремонтите по бул. "Васил Левски" във Варна отново предизвикаха общественото недоволство. Този път причината е премахването на зеленината от разделителната ивица на булеварда и полагането на асфалт. След острата реакция на архитекти и граждани, от община Варна разпоредиха асфалтът да се премахне и на мястото да се насипе пръст.

Варна

Повече от седмица тежки машини разбиват асфалта върху разделителната ивица на булевард "Васил Левски". Това предизвика големи задръствания. Варненци недоумяват защо е трябвало да се полага настилка, която месец по-късно се премахва.

От Камарата на архитектите в България са изпратили запитване до Община Варна кой е разпоредил унищожаването на цветните ивици по булеварда. Обяснението е неясно, но седмица по-късно започва премахването на асфалта. Екипът ни също не успя да разбере, чия е идеята за полагането на настилката и за чия сметка ще бъде премахването ѝ, защото ръководителят на проекта за булевард "Левски" е в отпуск. Междувременно живеещи в района се оплакаха, че част от новия тротоар вече е пропаднал.

Хората са подали сигнал до Общината, но засега реакция няма