НОВИНИ

Анализ: Напрежението в бежанския център в Харманли е повлияно от външни събития

Реакциите на силите на реда от самото възникване на ситуацията в бежанския център в Харманли до този момент са адекватни. Това е оценката на Славчо Велков от Център за близкоизточни изследвания. Запалените гуми от бежанците подсказват за организиран характер. Действията на мигрантите в центъра са под влияние на външни събития, коментира още Славчо Велков. Неслучайно в Европа има инциденти на още три места.

bnt avatar logo
от БНТ
19:49, 25.11.2016
Чете се за: 00:22 мин.
У нас

Според сирийския журналист Нидал Хлайф случилото се в бежанския център показва, че предизборната кампания в България стартира и то от Харманли.

Всички политически сили от дясно и ляво се опитват на гърба на бежанците да натрупат дивиденти и да се възползват от страховете на хората, каза още Хлайф.

Според Велков в случая е грешка да се поставя личния, груповия и партийния интерес над националния. Да забравят нашите политици, че въпросът за реадмисия, депортация на афганци ще бъде лесен въпрос, каза още той.

Надал Хлайф и Славчо Велков бяха единодушни, че случилото се в Харманли е началото на един процес, който ще продължи дълго време.

Гледайте целия разговор във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ученици от Петрич покоряват най-високите върхове в страната
Ученици от Петрич покоряват най-високите върхове в страната
Френската десница пред развръзка на първичните избори
Френската десница пред развръзка на първичните избори