Продължава спорът за отпуснатите средства за заплати на медицинските сестри. По време на парламентарния контрол от БСП отново поискаха отговор от здравния министър Кирил Ананиев за различието в сумите, които са отпуснати. През април кабинетът подписа допълнителни до 50 милиона лева, а месец по-късно сумата е намалена на 6 милиона. Здравният министър отново заяви, че за сметка на това от резерва на Здравната каса са разблокирани 50 милиона лева. От БСП поискаха отговор и от премиера.

Корнелия Нинова, председател БСП: Г-н Борисов, защо излъгахте медицинските сестри и българските граждани? Решението не е на МЗ, а на Министерския съвет, доколкото знам все още сте министър-председател и ръководите този Министерски съвет. Този път няма как да се скриете зад някой главанак, който ви организира преврат, отговорността е лична и ваша!
Кирил Ананиев, министър на здравеопазването: Министър-председателят Бойко Борисов не е излъгал никого, нито аз съм излъгал. 86 милиона лева бяха осигурени за системата, като преобладаващата част от тях отидоха за заплати. Казах в моето изказване, че с отчета за месец септември, ние ще видим реалните цифри, такава е счетоводната практика и отчетността, че на 3-месечие се дават тези отчети.