НОВИНИ

Анастас Константинов представи изложбата "Свръхдинамичност на цветовете"

След 8 години затишие пред българска публика пловдивският художник Анастас Константинов представи експозицията си "Свръхдинамичност на цветовете". Константинов е едно от емблематичните имена на съвременната живопис. През последните години се изявява на международната сцена в престижни арт-панаири.

Гергана Шумкова
от Гергана Шумкова
20:58, 26.04.2017
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

В експозицията на Анастас Константинов са включени 33 картини. Всяка една от тях отвежда зрителя в магичен свят, изпълнен с музика, свобода и настроение. Художникът е категоричен, че с картините си не иска да дава нравствени послания, а просто да остави усмивка след себе си.

Анастас Константинов- художник: "Ако исках да кажа нещо щях да стана писател. Аз нищо не искам да кажа на хората с тези картини, искам да ги зарадвам."

Макар всяка една картина да е изключително прецизна във всеки детайл, работата по експозицията не му е отнела много време заради тежката зима в родния му град Пловдив.

Анастас Константинов- художник: "Понеже аз живея в центъра на стария град и там този път не го разчистиха, и не успяха да го разчистят. И освен да се рисува нямаше какво друго да се прави."

Изложбата може да бъде видяна в София от днес до 15-ти май в галерия "ЛИК" .

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русенски майстор на лули е превърнал занаята в изкуство
Русенски майстор на лули е превърнал занаята в изкуство
Абсурдни методи за прием в детските градини в столицата
Абсурдни методи за прием в детските градини в столицата