НОВИНИ

Андрей Новаков: Не ме е страх да навлизам в територията за качеството на храните

Не успях да чуя нито един разумен аргумент защо в България трябва да пият заместител, а в Германия и Белгия трябва да получават захар. Безобразие е да третираш хората по двоен стандарт. Това каза в "Още от деня" евродепутатът Андрей Новаков, който подкрепи инициативата на Емил Радев да се въведат промени в законодателството, които да ограничат двойния стандарт при хранителните и козметичните продукти, както и при перилни и почистващи препарати в Източна и Западна Европа.

bnt avatar logo
от БНТ
19:52, 21.09.2017
Чете се за: 01:01 мин.
По света
Андрей Новаков: Подкрепих инициативата на колегата Емил Радев, защото се подразних от подхода на тези фирми-производителки,. Самият факт, че са решили,че могат да правят майтап, е меко казано отвратителен. Сигурен съм, че от тук нататък резултатите ще излязат на лице, както законодателни, така и не. Разчитам и на реакцията на хората. Не мисля, че сме пасивни, много хора роптаят. Когато един производител си позволи да тренира хората по такъв безобразен начин и продажбите му спаднат, ще усети каква грешка е направил.

Относно скандала за избор на членове на ВСС Андрей Новаков каза, че в Европейския парламент също гласуват със знаци и понякога ти показват каква е позицията на твоята парламентарната група в ЕП, ако това не е в твоята компетентност, но всеки е в правото да реши как да гласува."

Евродепутатът заяви, че не трябва да бъде приемано като знак и послание посещението на руския главен прокурор и че трябва да се търси под вола теле. Най-добре могат да кажат г-н Цацаров и руският прокурор. Не трябва да търсим нещо, което го няма. Не съм се интересувал какво са разговаряли.

Относно директивата за командированите работници той заяви, че не е против да се създават условия за командировки, а да не се прилага само една директивна за международния транспорт, тъй като това е много специфичен труд.

"Няма да направя и крачка назад от позицията, която изразих в подкрепа на българските превозвачи. Няма как такива абсурдни разпоредби да мианват."

Андрей Новаков:Ако темата за българското европредседателство не пали интерес, значи политиците трябва да ставаме по-добри в своето говорене. Тези 6 месеца имат много практично измерение. Всеки един проблем ще минава през българската призма. Оттам насетне може да оставим отпечатък навсякъде. Българияя е показала, че ,когато е най-трудно,може да се справи най-добре. Сигурен съм,че нашите експерти не отстъпват на
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От нашите пратеници: Радев се обяви за нова стратегия за мигрантската криза
От нашите пратеници: Радев се обяви за нова стратегия за мигрантската криза
​98 % от търговските мита между ЕС и Канада отпадат от днес
​98 % от търговските мита между ЕС и Канада отпадат от днес