НОВИНИ

​Ангел Джамбазки: Политиката на френското правителство е неразумна

Политиката на френското правителство години назад е неразумна и неуместна. Една политика, която разчита и смята, че стотици хиляди хора с друга религия, с друга традиция, с други ценности, с едно щракване на пръста ще станат европейци и ще споделят европейски ценности, очевидно е погрешна. Това коментира евродепутатът от ЕКР/ВМРО Ангел Джамбазки.

bnt avatar logo
от БНТ
19:36, 15.07.2016
Чете се за: 00:53 мин.
У нас
Ангел Джамбазки, евродепутат от ЕКР/ВМРО: След като на територията на Франция има населени места, има квартали, в които френската полиция не влиза и след като най-големият източник на информация е мароканското разузнаване, това какво ви говори – че основните групи от хора, които са радикални, които са привърженици на тази политическа форма на тази религия, която отдавна не е религия, са от северноафрикански произход, с произход от бившите колонии на Франция, хора невписани в обществото. В момента говорим за една истинска, пълномащабна, асиметрична война. Асиметрична война означава, че тези хора ясно осъзнават, те имат бойна подготовка, голяма част от тях бяха офицери в армията на Саддам Хюсеин сунити, те осъзнават, че не могат да излязат на конвекционална война срещу западните сили или Русия, те не могат да удържат фронт с фронтова линия, със стил и т. н. Затова избират тактиката на пропагандата, тактиката на асиметричните удари.

Единственият начин да бъде смазана тази заплаха от всички тези организации, не само от "Ислямска държава", е да бъдат ангажирани сухопътни сили, смята Джамбазки. Тези сухопътни сили могат да бъдат само кюрдските отряди за народна самоотбрана Пешмерга, силите на Хизбула, силите на Куц, силите на Стражите на ислямската революция. И с въздушна и разузнавателна и артилеристка подкрепа от страна на коалицията на САЩ и Русия могат да унищожат и трябва да унищожат на терен комуникационните линии, линиите на командването, това трябва да бъде направено, трябва да бъдат унищожени физически, трябва да бъдат убити“, категоричен е той.

Вижте цялото интервю с Ангел Джамбазки във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разчистват бившата топлоцентрала на НДК
Разчистват бившата топлоцентрала на НДК
Нова транспортна тапа в София
Нова транспортна тапа в София