НОВИНИ

ГЕРБ и Обединените патриоти ще търсят общи точки в програмите си

В предаването "Денят започва с Георги Любенов" заместник-председателя на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки заяви, че предстои да бъдат уточнени програмите между Обединените патриоти и ГЕРБ. По думите му единственото условие е да бъдат намерени съвпадения в програмите.

bnt avatar logo
от БНТ
10:28, 02.04.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

- След петъчната среща между патриотите и ГЕРБ стана ли ясно дали ще има коалиция? Какви условия трябва да се изпълнят, за да има правителствена коалиция от 122 депутати?

Ангел Джамбазки:
"Предстоят още разговори. Предстои да бъдат уточнени програмите. Условието е едно, единствено - да бъдат намерени съвпадения в програмите. Нещата, от които и ПП ГЕРБ, и ние няма как да направим крачка назад, е да бъде направена една програма за управление. Когато това нещо се случи и ако това нещо се случи, разбира се, ще има управление."

Що се отнася до разговори за министерства и постове, такива не са водени, добави Ангел Джамбазки. Сега според него, най-важното е "да бъдат разписани нещата, които няма как да не бъдат направени в първите дни - редица промени в редица закони, редица други важни неща - разговори за бюджета, за повишаването на доходите и т.н".

Джамбазки очерта основните задачи на патриотите - да се повишат доходите е на хората, да бъде "счупен гръбнакът на битовата етническа, циганска престъпност", да бъде отблъсната "турската инвазия" и да се подготви бъдещото председателство на България на Европейския съюз.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Световното ледено шоу - мюзикълът Кармен беше представено за първи път у нас
Световното ледено шоу - мюзикълът "Кармен" беше представено за първи път у нас
Ученичка от Долни Луковит спечели дрон от кампанията Влез в час с данъците
Ученичка от Долни Луковит спечели дрон от кампанията "Влез в час с данъците"