НОВИНИ

Ангел Джамбазки за ЕС: Притеснявам се от двойните стандарти

Евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки изрази от притеснението си от двойния стандарт в Европейския съюз. В студиото на „Още от деня“ той посочи, че няколко централноевропейски страни се опитват да налагат мнението си в целия съюз и не позволяват на Полша, например, да извърши желаните от нея съдебни реформи.

bnt avatar logo
от БНТ
19:15, 21.12.2017
Чете се за: 01:20 мин.
По света

Полша има национално правителство, избрано с огромна подкрепа, отбеляза Джамбазки. Според него промените в Полша целят да се възстанови справедливостта от тяхна гледна точка, но Доналд Туск, като представител на политическа сила, която не е в управлението, прави всичко по силите си да „прави контра“. Джамбазки определи процедурата на ЕК срещу Полша като „голяма грешка“.

Ангел Джамбазки, евродепутат, ВМР: Големите и важни държави в Европа казват, че Полша не може да взима решения за вътрешния си ред.
;

Джамбазки определи законодателствотго на Полша като напълно нормално и подчерта, че вътрешният ред и правосъдието са въпроси от вътрешния ред на държавите. Според него ЕК се дразни от това, че управляващите в Полша от „Право и справедливост“ не допускат мигранти.

Ангел Джамбазки, евродепутат, ВМРО: Това е опит за наказание на Полша така както в преговорете за напускането на Великобритания едни държави се опитват да унизят Обединеното кралство.

Той заяви, че и България трябва да наложи вето срещу процедурата срещу Полша, но това е въпрос на разговори в коалицията. Според Джамбазки подобна намеса от страна на ЕК във вътрешните дела на страните не е правилна. Той посочи Холандия и Белгия като част от държавите, които искат да налагат дневния ред в Европа.

Ангел Джамбазки, евродепутат, ВМРО: Ядосаен съм на Холандия от доста време заради двойния им стандарт. Тя се съобразява с партията на г-н Вилдерс, който е доста антиевропейски настроен. Помните, той говори колко българите сме лоши. Но Рюте, който е либерал, се съобразява с Вилдерс, и пречи на България. А на нас говорят за солидарност.
;

За доказателства около двойния стандарт в Европа Джамбазки посочи Германия, която нарушава европейското законодателство, като пречи на източноевропейски превозвачи и делата срещу нея в съда на Общността се бавят с години.

Ангел Джамбазки, евродепутат, ВМРО: Притеснявам се от двойните стандарти. Когато влизахме в Европейския съюз, спазвахме правилата на общия пазар. Затова има много чужди търговски вериги и две български. Но когато общият пазар трябва да отиде в Германия, пред по-ниската цена на труда на български, румънски и унгарски предприемачи се появяват пречки.

Като част от двойния стандарт той посочи мониторинга върху България и делата срещу страната ни, каквито отсъстват срещу Германия и Франция, например.

Джамбазки определи като „нередно“ това БСП и ДПС да говорят срещу корупцията, тъй като по думите му те са ярки нейни ярки представители.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Общинските съветници в Силистра работят вече с таблети
Общинските съветници в Силистра работят вече с таблети
Все повече хотели в Банско избират храни от региона за гостите си
Все повече хотели в Банско избират храни от региона за гостите си