НОВИНИ

Ангела Меркел: Затварянето на "Балканския маршрут" не решава проблема

Германският канцлер Ангела Меркел заяви днес, че затварянето на балканския имиграционен маршрут, станало на практика вчера, не решава проблема, в интервю за германското обществено радио Ем Де Ер.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
11:35, 10.03.2016
Чете се за: 00:29 мин.
По света
ангела меркел затварянето балканския маршрут решава проблема

"Не може да се реши проблемът като се вземе едностранно решение", заяви Меркел.

"Необходимо е решение, което да бъде добро за 28-те страни членки. Ето защо аз се ангажирам за истинско европейско решение, т.е. за решение на 28-те", посочи германският канцлер.

По думите на Меркел "това положение не е нито трайно, нито вечно". "Лично аз смятам, че едностранното решение на Австрия, а след това на балканските страни, сигурно ще доведе до намаляване на броя на бежанците, но от друга страна поставя Гърция в много трудно положение", добави германският канцлер.

Меркел предупреди, че ако ЕС не успее да постигне споразумение с Турция, Гърция няма да може да понесе дълго време мигрантския натиск.

Вчера балканският маршрут за бежанци и мигранти беше напълно затворен, след като Словения започна да прилага нов режим за влизане в Шенгенската зона и престана да пуска мигранти без валидни паспорти и визи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ремонтират Морските бани на Варна
Ремонтират Морските бани на Варна
Вътрешните министри от ЕС обсъждат мигрантската криза
Вътрешните министри от ЕС обсъждат мигрантската криза