НОВИНИ

Ангелкова: Над 19 хиляди руски туристи са избрали България за зимна почивка

Повече от 19 хиляди руски туристи са посетили България през декември и януари тази зима, което е увеличение от 1,3 на сто в сравнение със същия период на миналата година. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова на среща с Михаил Малцев, изпълнителен директор на Уралската Асоциация по туризъм, съобщи пресслужбата на министерството на туризма. Ангелкова допълни, че Русия е по традиция сред основните туристически партньори на страната ни.

bnt avatar logo
от БТА
15:27, 10.03.2018
Чете се за: 00:56 мин.
У нас
ангелкова хиляди руски туристи избрали българия зимна почивка

На срещата двамата дискутираха вариантите за разширяване на възможностите руският потребител да ползва у нас здравни пакети или корпоративен отдих на руски институции и компании. Един от акцентите на разговорите бяха начините за популяризиране на руския пазар на типично българските лечебни и оздравителни практики и на уникалните методи и процедури, които не се срещат в други страни.

За това предпоставка са уникалните качества на минералната вода и лечебната кал в България. Ангелкова заяви, че в страната има над 600 минерални извора с различни характеристики, подходящи за лечение на множество от най-разпространените заболявания. В момента експерти на министерството и представители на бизнеса разработват спа дестинации, които ще помогнат за популяризирането на възможностите за оздравителен туризъм в България, каза министърът. Тя уточни, че дестинациите са седем из цялата страна. Те дават информация за общите характеристики и качествата на водата в даден район, за климата и туристическите атракции. И покани събеседника си да посети през лятото България и родното Черноморие.

Малцев посочи, че приветства усилията на българското министерство за създаването на специализиран туристически продукт в помощ на руските гости. Той допълни, че асоциацията ще подкрепя всяка добра идея, която подпомага развитието на туризма в двете страни. "Надявам се и в бъдеще сътрудничеството между българското министерство на туризма и Уралската асоциация по туризъм да се задълбочава и развива", отбеляза Михаил Малцев.

По-рано днес Николина Ангелкова откри българския щанд на международното туристическо изложение за професионалисти "Интурмаркет". Форумът се провежда в периода между 10-12 март в Москва за тринайсета поредна година. Тази година България е представена с национален щанд на площ от 100 кв. метра. Заедно с министерството на туризма съизложители са български общини и представители на бизнеса, съобщи пресслужбата на министерството на туризма.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Край бреговете на Либия са спасени 125 мигранти
Край бреговете на Либия са спасени 125 мигранти
Китай за първи път изпробва влак с дължина над 400 метра при скорост 350 км/ч
Китай за първи път изпробва влак с дължина над 400 метра при скорост 350 км/ч