НОВИНИ

Ангелкова предлага премахване на излишната административна тежест за бизнеса

Министърът на туризма Николина Ангелкова предлага да отпадне прекатегоризацията на хотели и заведения на всеки пет години. Целта е по този начин да се премахне излишната административна тежест за бизнеса, а качеството да може да се гарантира с постоянен контрол.

bnt avatar logo
от БНТ
19:47, 22.05.2017
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

Предвижда се създаване на туристически инспекторат в Министерството на туризма. Обмисля се отделен инспекторат да премахва звезди.

Според Ангелкова този механизъм ще санкционира неизрядните хотелиери, без да затормозява със събиране на документи останалите.

По думите ѝ промените в Закона за туризма ще бъдат внесени в парламента до края на годината. Министърът ще предложи и комплексна категоризация за всеки обект - например заедно с хотела да се оценяват барът и ресторантът към него.

Николина Ангелкова, министър на туризма: В момента включително се наблюдават, примерно - хотелът е с 4 звезди, ресторантът е катеогиризиран с 2 звезди или 3. Има различни разминавания, защото просто се категоризират по отделно. А така като се категоризират като един обект, това също ще спести много време и средства.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Издадоха романа Под игото на шльокавица
Издадоха романа "Под игото" на "шльокавица"
Писмо на Ангела Меркела до президента Румен Радев
Писмо на Ангела Меркела до президента Румен Радев