НОВИНИ

Ангелкова с изненадваща проверка на плаж "Перла"

Министърът на туризма Николина Ангелкова направи изненадваща проверка на плаж „Перла“ след оплакване от летовници, че концесионерът не им позволил да сложат собствен чадър и хавлия в платената зона. На инспекцията присъстваха кметът на Приморско д-р Димитър Германов и експерти от Министерството на туризма, за да установят дали има нарушения на атрактивната брегова ивица.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
17:58, 23.06.2018
Чете се за: 00:28 мин.
У нас
ангелкова изненадваща проверка плаж перла

Оказа се, че концесионерът спазва одобрената схема. Объркването на плажуващите идвало от това, че тази година тя е променена. Ангелкова подчерта, че според експертите от контролното звено на министерството нарушения няма, но допълнително ще бъде възложен и геодезически мониторинг, за да се гарантира, че площите с платени плажни принадлежности и свободна зона са според изискванията на концесията. Плажът на Приморско в местността "Стамополу" е един от най-дългите по нашето Черноморие и е предпочитан от много туристи.

Николина Ангелкова - министър на туризма: "Това, което тази година е различно на този плаж, е че са сменени в сравнение с миналата година, свободната със заетата зона като места. Преди ако е било свободна зона, сега е заета и обратно. Съотношението между заета и свободна зона, като изискване 50% на 50% е спазено, като за да бъдем на 100% сигурни, че това е така, ще го установи и геодезичен мониторинг."

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Около 100 000 души в Лондон протестираха срещу Брекзит
Около 100 000 души в Лондон протестираха срещу Брекзит
Фестивал на лавандулата в Карлово
Фестивал на лавандулата в Карлово