Министърът на туризма Николина Ангелкова направи изненадваща проверка на плаж „Перла“ след оплакване от летовници, че концесионерът не им позволил да сложат собствен чадър и хавлия в платената зона. На инспекцията присъстваха кметът на Приморско д-р Димитър Германов и експерти от Министерството на туризма, за да установят дали има нарушения на атрактивната брегова ивица.

Оказа се, че концесионерът спазва одобрената схема. Объркването на плажуващите идвало от това, че тази година тя е променена. Ангелкова подчерта, че според експертите от контролното звено на министерството нарушения няма, но допълнително ще бъде възложен и геодезически мониторинг, за да се гарантира, че площите с платени плажни принадлежности и свободна зона са според изискванията на концесията. Плажът на Приморско в местността "Стамополу" е един от най-дългите по нашето Черноморие и е предпочитан от много туристи.

Николина Ангелкова - министър на туризма: "Това, което тази година е различно на този плаж, е че са сменени в сравнение с миналата година, свободната със заетата зона като места. Преди ако е било свободна зона, сега е заета и обратно. Съотношението между заета и свободна зона, като изискване 50% на 50% е спазено, като за да бъдем на 100% сигурни, че това е така, ще го установи и геодезичен мониторинг."