НОВИНИ

Какво ще бъде времето през тази седмица?

Валежи от сняг има повече в западната част на страната особено в Северозападна България, но превалява и в цяла Северна България. Това каза в "Денят започва" Анна Дякова, дежурен синоптик на НИМХ-БАН. Тя каза още, че в Северозападните райони снегът ще бъде най-много до 20 см. Днес без валеж ще бъде остане в югоизточните райони, а в крайните югозападни снегът ще се примесва и с дъжд. Очаква се затопляне на времето в сряда.

Боряна Черганова
от Боряна Черганова
07:16, 15.01.2018
Чете се за: 00:45 мин.
У нас
Анна Дякова,дежурен синоптик на НИМХ-БАН: Снежната покривка до сега е от 1-5 см. в равнинната част на Северна България в Западните райони. Повече е в северозападната част на страната до 8-9 см. и в района на Предбалкана. Очаква се затопляне в средата на седмицата. Във връзка с валежа е обявен жълт код за опасни явления. Днес ще продължи да вали, снежната покривка ще се увеличава като за равнинната част очакваме някъде от 5-10 см. Само в отделни райони малко повече, а в планинските Предбалкана до 10-20, по планинските върхове повече. Районът на Предбалкана - Враца,Монтана, Белоградчик, а в останалата част ще бъде от 5-10 см., по на Изток ще бъде по-тънка.

Днес максималните температури е Северна България ще бъдат -4 -2 градуса. В останалите част от страната от -1 - 4.

Анна Дякова,дежурен синоптик на НИМХ-БАН: Очаква се валежът да спре тази нощ, най-много утре сутрин на места слабо да превалява. През нощта срещу сряда ще има условия за валежи от дъжд на отделни места и тогава заради ниските температури може да се образува поледица. Бързо затопляне ще има в сряда поне с 10 градуса, динамично време ще е тази седмица, вечерта срещу четвъртък ще има валежи от дъжд, в петък отново се очакват повишение на температури. В събота ще се появи облачност, а в неделя ще е дъждовно, но няма да е студено

Температурите ще бъдат близки до нормата, но малко над нея. Не изключително по-минимални температури, както утре във вторник ще е -2, -7 градуса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Преговори между Северна и Южна Корея
Преговори между Северна и Южна Корея
​Втори ден от посещението на японския премиер Шиндзо Абе у нас
​Втори ден от посещението на японския премиер Шиндзо Абе у нас