НОВИНИ

Анонимно дарение получи църквата „Свети Атанасий" в Асеновград

Анонимно дарение получи църквата „Свети Атанасий" в Асеновград. Храмът е един от най-старите в града, известен като малкия Йерусалим с множеството си църкви и параклиси. Църковното настоятелство ще използва оставените две хиляди лева, за да осъществи планиран ремонт по външната фасада.

bnt avatar logo
от БНТ
16:09, 18.01.2019
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Вече няколко месеца в Асеновград хората говорят за дарителя, оставил парите в църквата.

Отец Александър намира парите рано сутринта. Анонимното дарение е оставено под прага на тази врата зад олтара.

отец Алексъндър: Действително беше изненада голяма. Единствените подбуди сам дарителят си ги знае - дали съвест е преспивал, дали е благодарил за нещо. Не знаем, но благодарим защото тези пари ще влязат действително в добра работа.

Веднага след като открил парите, отец Александър събрал комисия и те били заприходени в касата на храма. А днес на храмовия празник асеновградчани продължават да обсъждат мотивите на дарителя.

Мария Василева: Сигурно някой е бил с толкова много грехове, че се чуди къде парите да си ги даде и е дошъл и ги хвърлил тука.
Мария: Решил е да направи добро, даже моята майка казваше, че когато даваш едната ръка не трябва да знае какво прави другата, защото даваш го от сърце, даваш го за Бога.

В момента църковното настоятелство чака оферти за стойността на планирания ремонт по боядисване на храма и възстановяване на повредените орнаменти. Със сигурност дарените пари също ще помогнат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
При мащабна операция беше разбита престъпна група за финансиране на тероризъм
При мащабна операция беше разбита престъпна група за финансиране на тероризъм
Външните министри на Русия и Германия разговаряха в Москва
Външните министри на Русия и Германия разговаряха в Москва