НОВИНИ

Ансамбълът на България със злато на ленти в Казан (ВИДЕО)

Българският ансамбъл по художествена гимнастика спечели златен медал в съчетанието на пет ленти на турнира от Световната купа в руския град Казан.

bnt avatar logo
от БГНЕС
15:36, 10.07.2016 (обновена)
Чете се за: 00:35 мин.
У нас
ансамбълът българия злато ленти казан видео

Състезателките на Ина Ананиева, в състав Михаела Маевска, Християна Тодорова, Ренета Камберова, Цветелина Найденова и Любомира Казанова, изиграха без грешка своето съчетание, за което получиха и най-високата оценка от съдиите 18.050. На второ място останаха рускините със 17.900, а трети ансамбълът на Израел със 17.350.

Вчера нашите момичета останаха на четвърто място в многобоя.

Ансамбълът ни завърши на пето място във финала на два обръча и три чифта бухалки на турнира от Световната купа в руския град Казан. Състезателките на Ина Аниева допуснаха лека грешка в съчетанието си, за което получиха оценка от 17.550, която ги остави извън борбата за медалите.

Иначе златото отиде за ансамбъла на Русия, който бе оценен за своето изпълнение с 18.600 точки. Втори останаха гимнастичките на Беларус с 18.400, а трети тези на Италия с 18.300.

Така България приключи участието си на турнира от Световната купа в Казан с шампионска титла в съчетанието с пет ленти, четвърто място в многобоя и пето на два обръча и три чифта бухалки.

;
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Козелът Тимур се прибра у дома след лечение в Москва
Козелът Тимур се прибра у дома след лечение в Москва
Лятото дойде
Лятото дойде