Имуществената декларация на земеделския министър Румен Порожанов е публикувана в непълен вариант от Антикорупционната комисия.

От там обясниха, че причината за това е, че Порожанов е поискал да не се публикуват данните за жената, с която живее на съпружески начала.

Законът дава тази възможност на публичните лица, задължени да подават декларации. Така на сайта на комисията не са публикувани данните за имуществото на семейната партньорка на Порожанов, но те са декларирани от земеделския министър пред Комисията за противодействие на корупцията.

При извършената проверка е установено несъответствие между декларираното и това, което съществува в регистрите и Порожанов е поканен да подаде коригираща декларация. Според наши източници несъответствието е, че Порожанов има граждански брак с жената.

От земеделското министерство заявиха за "По света и у нас", че Румен Порожанов е изпратил писмо до Антикорупционната комисия, с което дава съгласие цялата информация от имуществената му декларация да бъде пубкувана.