НОВИНИ

Антимафиоти задържаха шестима трафиканти на хора

При международна полицейска операция за противодействие на трафик на хора служители на ГДБОП задържали шестима участници в организирана престъпна група, информира МВР.

bnt avatar logo
от mvr.bg
11:16, 07.10.2016 (обновена)
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

Съвместен екип с участието на полицейски служители от България, Холандия и Белгия е разследвал дейността на организирана престъпна група, извършвала набиране и трафик на жени за сексуална експлоатация.

В рамките на проведените екипни действия, под ръководството на прокуратурата в края на септември служители на ГДБОП и териториалните служби в Сливен, Ямбол, Стара Загора и Пловдив, заедно с колегите им от партньорските служби, са предприели международна специализирана полицейска операция едновременно на територията на България.

В хода на полицейските действия, в Амстердам е задържан лидерът на организираната престъпна група, както и двама от членовете.

В България, в Сливен и в Стара Загора са задържани шестима.
Намерени и иззети са около 142 хиляди евро, приблизително 48 хиляди лева, английски лири и долари. Иззети са и откритите различни количества таблетки екстази, марихуана и кокаин; везни и полиетиленови торбички; документи, които имат отношение към престъпната дейност на групата, лаптопи, флашки, мобилни телефони и сим карти, луксозни часовници, златни бижута, 300 литра алкохол без акцизен бандерол, 3 луксозни леки автомобила на висока стойност и др.

При претърсвания на територията на Холандия са иззети три автомобила и три скутера, ползвани от членове на организираната престъпна група, 20 000 евро, мобилни телефони, таблети и други носители на информация.
В Белгия разследващите иззели множество документи, свързани с разследваната престъпна група, мобилни телефони и 1700 евро.

Във връзка с документирането на престъпната дейност на групата на територията на трите държави са проведени разпити на много хора в качеството им на свидетели.

В Германия е задържана жена осигурявала луксозни автомобили на българи, съпричастни към трафика на хора.
На задържаните в България са издадени Европейски заповеди за арест от Белгия и Холандия , като арестът им е удължен и за срок до 72 часа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ВАС отмени решението на ЦИК за медийните пакети за референдума
ВАС отмени решението на ЦИК за медийните пакети за референдума
Депутати настояват за създаване временна   комисия  за проекта Белене
Депутати настояват за създаване временна комисия за проекта "Белене"