НОВИНИ

Антиправителствените протести продължават в Алжир

Един човек се опита да се самозапали по време на снощните многохилядни протести в Алжир. Демонстрантите настояват за радикална промяна и оттегляне на управляващия елит в северноафриканската държава.

bnt avatar logo
от БНТ
08:55, 13.07.2019
Чете се за: 00:24 мин.
По света

За 21-ви пореден петък, хиляди демонстранти се събраха в столицата на Алжир, с призив за премахване на висши фигури, включително политици и бизнесмени. По време на демонстрациите, един от протестиращите се опита да се самозапали, но останалите се намесиха и го спасиха.

На 10-ти юли алжирският парламент избра за председател на Долната камара Слиман Шенин от ислямистката опозиционна партия Съюз за справедливост, възраждане и развитие. Въпреки това, демонстрантите продължават да настояват за оставката на временния президент Абделкадер Бенсалах, който замести бившият президент Бутефлика за период от 90 дни и чиито правомощия като държавен глава трябваше да са изтекли.

На 4-ти юли трябваше да се проведат президентски избори, но правителството ги отмени с аргумент липсата на кандидати за президентския пост. Все още не е насрочена нова дата за вота.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пет милиарда долара глоба заплашва Фейсбук
Пет милиарда долара глоба заплашва "Фейсбук"
Специалисти работят с агресията при децата
Специалисти работят с агресията при децата