В Прага се проведе протестна демонстрация срещу президента и премиера на страната. Организаторите избраха символично вчерашната дата, когато се навършиха 51 години от съветската инвазия в бившата Чехословакия.

Около пет хиляди души протестираха в чешката столица срещу държавниците на страната. Президентът Милош Земан е обвиняван в симпатии към Русия и Китай, а министър-председателя популист Андрей Бабиш - в сътрудничество с бившата тайна полиция преди 1989 г. Недоволството срещу Бабиш е и заради начина, по който неговото правителство дойде на власт - благодарение на подкрепата на комунистическата партия.

Датата 21 август не беше избрана случайно. На този ден войски на страните от Варшавския договор нахлуват в страната и смазват "Пражката пролет".

Йозеф Бенеш, демонстрант: Какво е чувството да имаш срещу себе си огромни демонстрации и да продължаваш да твърдиш, че няма такова нещо? Колко безразличен трябва да си?
Томаш Клус, певец: Тази годишнина ми напомня какво не трябва да забравяме, за да не допуснем връщане назад.

Някои от демонстрантите носеха черни тениски с изрисувани мишени, за да почетат по този начин жертвите от протестите от 1969 година.