НОВИНИ

​Антон Кутев: Не е невъзможно парламентарните избори да бъдат преди европейските

НС на БСП гласува декларация в защита на депутатите без имунитет на провелия се вчера пленум на социалистите. За състоянието на опозицията - гост в студиото на Сутрешния блок на БНТ беше заместник-председателят на ПГ на "БСП за България" Антон Кутев. По думите му, вчерашният пленум показа, че няма дълбоки разломи в партията.

bnt avatar logo
от БНТ
08:15, 12.11.2018
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

В една евентуална предизборна ситуация, ако се говори за парламентарни избори, а не европейски, много голямо значение има технологията. Така, че дали ние водим с 2% по социология или ГЕРБ води с 2% - това няма никакво значение. Важното е какво ще излезе на изборите. Според Кутев, вече сме влезли в предизборна реторика.

Антон Кутев, заместник-председател на ПГ на "БСП за България": Най-лошото е, че ние влязохме в една ситуация, в която изборите хич не са изключени съвсем скоро. Мисля, че никак не е невъзможно парламентарните избори да бъдат преди европейските.

Въпросът е дали БСП има силите не просто да предлага алтернативи, а тези алтернативи да бъдат повярвани, каза още Кутев и допълни, че трябва не просто да ги предложи, а след това и да ги изпълни. Той е убеден, че имат тези сили, но за това трябва много работа. "Аз не искам да участвам в сценарий, в който взимаме властта, които и да сме, защото БСП не може сама безспорно, и от там нататък започват преговорите и компромисите", добави Антон Кутев.

Антон Кутев, заместник-председател на ПГ на "БСП за България": Ако взимаме властта, ние трябва да го направим с единствената и ясна цел, че трябва да променим тази държава натам, на където гражданите вече 30 години се надяват да бъде променена. Няма право никой да преобладава във властта, ако не е наясно как ще направи нужните реформи, включително и ние.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гугъл с нови политики за случаите на сексуални посегателства
Гугъл с нови политики за случаите на сексуални посегателства
Никола Груевски може да бъде арестуван и принудително вкаран в затвора
Никола Груевски може да бъде арестуван и принудително вкаран в затвора