НОВИНИ

Антон Кутев: В БСП има различни мнения за Бузлуджа

Заместник председателят на "БСП за България" Антон Кутев се обяви срещу каквато и да е разруха на паметници. Когато нямаш минало, нямаш и бъдеще, нямаш ли вярната оценка на миналото, нямаш никаква оценка за бъдещето, заяви той в "Денят започва с Георги Любенов".

bnt avatar logo
от БНТ
11:44, 16.07.2017
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Той припомни, че БСП официално се разграничи от паленето на крана пред паметника на НДК и нямат нищо общо с това. Кутев допуска от ГЕРБ да проявят политическа щедрост и да дадат на БСП паметника на Бузлуджа.

Антон Кутев, зам.-председател на "БСП за България": Напълно допускам и това да направи, защото той Бойко често си сменя мнението какво трябва да се направи всъщност. Честно казано за мен услугата беше, когато се намесиха Патриотите и го спряха, защото Бузлуджа носи само разходи, огромни разходи, които 25 години вече държавата не иска да постави. Ние не сега сме разбрали, че архитектурният паметник на Бузлуджа е уникален. Не сега разбираме, че към него има огромен международен интерес и много хора и на изкуството, и хора, носещи уважение, говорят за в него, снимат го и го препредават. Просто държавата няма пари за това.

Той попита, ако държавата даде 50 или 100 милиона за Бузлуджа, а не ги даде за хората с увреждания, това добре ли е или е лошо. Депутатът обясни, че БСП би срещнала огромни проблеми, за да може да направи нещо за паметника и в партията имат различни тези за това какво би трябвало да стане.

Антон Кутев: Скандалът с НДК е много показателен, както и опитът в момента всичко това да се прехвърли върху Деница Златева. Тя може да е подписала, ама ако някой е пренасочил парите незаконно не е тя, а е Боршош.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жители на Ново Лески протестираха срещу кариера за добив на инертни материали
Жители на Ново Лески протестираха срещу кариера за добив на инертни материали
Жертва на снега в Чили
Жертва на снега в Чили