НОВИНИ

Депутатът Антон Тодоров с недопустима реплика към журналист

Тази сутрин депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров направи недопустим коментар към журналиста от Нова телевизия Виктор Николаев в свое участие в студиото на "Здравей, България". Поводът бяха въпроси, свързани със закупуването на нови изтребители за армията ни. В изявление до медиите ГЕРБ се разграничи от мнението на своя депутат като заяви, че „свободната журналистика има правото да пита и да задава въпроси“.

депутатът антон тодоров недопустима реплика журналист
bnt avatar logo
от БНТ
12:24, 06.10.2017
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

На въпрос на Виктор Николаев дали изборът на "Грипен"-ите от служебното правителство на Огнян Герджиков е "продукт на определена шайка", Тодоров отговори:

"Много силни думи употребявате. Ще Ви изядат хляба. Вече изядоха хляба на колежката ви. И тя малко така беше тръгнала в някаква посока, но сега виждам, че липсва столчето й".

Заканите срещу Николаев бяха потвърдени по-късно в същото предаване и от вицепремиера Валери Симеонов. Той също спомена празния стол на Ани Цолова и добави, че „Викторгейт“ се прави лесно.

От пресцентъра на ГЕРБ разпространиха съобщение до медиите, в което се казва, че за партията „няма лоши и неудобни въпроси, а неточни отговори. В позицията на ГЕРБ се уточнява, че всички изказани тези на народния представител Антон Тодоров са негово лично мнение.

От ръководството на Нова телевизия застанаха зад своя журналист и определиха репликата на депутата от ГЕРБ като „недопустима“. Ръководството на медията застава зад Виктор Николаев и останалите журналисти, чиято работа е да задават въпроси. В позицията на телевизията се казва още, че квалифицирането на журналистическите въпроси, вместо даването на отговори, е опит за подмяна на актуалните теми.

Припомняме, че Антон Тодоров е член на временната комисия в парламента, която трябва да реши кои изтребители трябва да се закупят за армията ни. Вчера, от парламентарната трибуна, той намекна, че президентът Румен Радев е лобирал за това държавата да закупи именно шведските самолети за нуждите на бойната ни авиация. В замяна получил „потупване по рамото, а не 5 милиона”.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Татяна Лолова получава „Златна роза“ за цялостен принос към българското кино
Татяна Лолова получава „Златна роза“ за цялостен принос към българското кино
Рекорд по раждаемост във Велико Търново и Горна Оряховица
Рекорд по раждаемост във Велико Търново и Горна Оряховица