НОВИНИ

Апелативният съд в Пловдив отмени отстраняването от длъжност на кмета Тотев

Апелативният съд отмени решението на Окръжния съд за отстраняването от длъжност на кмета на Пловдив Иван Тотев. Той бе възстановен на длъжността си и ще продължи да управлява града.

bnt avatar logo
от агенция "Фокус"
12:41, 24.01.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Решението е на Пловдивския апелативен съд, който днес разгледа жалбата на кмета срещу отстраняването му от длъжност, постановено от Окръжния съд, по искане на софийска градска прокуратура.

Решението беше посрещнато с аплодисменти в залата.

Тотев е обвинен в извършване на престъпление по служба във връзка с избора на изпълнител за строителството на новия зоопарк в града. Според прокуратурата кметът е ощетил общината с един милион лева.

Съдът днес обяви, че опасността Тотев да създаде пречки на разследването не следва априори от заеманата от него длъжност. Освен това магистратите постановиха, че липсват достатъчно основания за това, че кметът би могъл да повлияе на свидетелите. Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

Иван Тотев, кмет на Пловдив: Удовлетворен съм от решението. Съвестта ми е абсолютно чиста. Ще съдействам на прокуратурата да направи обстойна проверка, да изясни ситуацията и надявам се след всичко това, да снеме обвиненията, тъй като това е нашата теза и това е обективната истина.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вдигнаха блокадата на Дунав мост 2
Вдигнаха блокадата на Дунав мост 2
Снежни бури блокираха стотици автомобили в Япония
Снежни бури блокираха стотици автомобили в Япония