НОВИНИ

Апелативният съд във Варна – с изложбена зала

Апелативният съд във Варна откри новата си изложбена зала, проектирана специално за Школата по изобразително изкуство “Дедал”. Първият автор, който изложи творбите си на петия етаж в съдебната палата, е Анета Иванова – възпитаник на школата. Фотосите ѝ ще останат там един месец.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Ива Георгиева
15:30, 27.01.2017
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

С фотографската изложба “Ода за всичко” на Анета Иванова Апелативният съд на Варна прави нова крачка към сближаване между институциите и творците в града. Избират за свои партньори арт сдружение “Дедал” заради неуморната им и успешна работа през последните 8 години.

Дарин Сотиров - арт сдружение “Дедал”
„Специфично за тези изложби е, че са в подкрепа на млади автори. Покриваме разходите по тях, така че приходите от откупките попадат в младите автори. И освен че си правят биография, освен че стават известни, имат и финансова адекватност.“
Ванухи Арахелян – председател на Апелативен съд - Варна
“Дълго време мислих как да застанем институционално до това благородно начинание. Искахме да поемем своята отговорност и да подадем ръка на нещо толкова хубаво.”

Младата фотографка Анета Иванова вече е показвала свои творби в Париж и Ню Йорк, има зад гърба си и няколко корици на чуждестранни списания. Въпреки успехите, живее и работи във Варна и е благодарна за всичко, което e научила в школа „Дедал“.

Анета Иванова – фотограф “Смятам, че е редно да върна, когато съм взела.”

Чрез това сътрудничество варненският Апелативен съд заявява своята социална отговорност към младите творци на града и разширява възможностите им за изява.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът Огнян Герджиков в Панорама
Премиерът Огнян Герджиков в "Панорама"
Турция иска нов процес за 8-те турски военни, които Гърция отказа да екстрадира
Турция иска нов процес за 8-те турски военни, които Гърция отказа да екстрадира