НОВИНИ

АПИ: Мястото на инцидента в Борован не е участък с повишена концентрация на ПТП

Вчерашният инцидент в Борован повдигна и въпроса за безопасността на пътищата, които минават през населените места. В конкретния случай става въпрос за отсечка от републиканската пътна мрежа. От общината твърдят, че са подавали множество сигнали, че тя е опасна. Инж. Иван Досев от агенция "Пътна инфраструктура" обаче заяви в Сутрешния блок на БНТ, че точното място на катастрофата не е участък с повишена концентрация на пътно транспортни произшествия.

bnt avatar logo
от БНТ
08:52, 18.09.2019
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

АПИ прави всичко възможно за извеждане на тежкия трафик извън населените места. Това категорично личи от предприетите от агенцията действия, както по изграждане на скоростни пътища, които да поемат тежкия трафик, заяви Досев.

По повод инцидента в Борован той разясни, че АПИ има обследване, което се прави всяка година за установяване на концентрация на ПТП-та и точното място на катастрофата не попада в обхвата и не е установено за него, че е участък с повишена концентрация на пътно транспортни произшествия.

Инж. Иван Досев: АПИ е предприела всички възможни действия, дори с риска да получим противопоставяне от гледна точка на това, че стартираме огромни поръчки и разходваме огромен бюджет за осигуряване на транзитни пътища, скоростни пътища, които да поемат основния трафик и да изведат тежкия трафик извън населените места. Имаме желание да изведем трафика от всяко едно населено място, но приоритети са да се осигури място за транзитния трафик. Когато се осигури това място, ще се обърне внимание и на отвеждане на транзитния трафик от малките населени места.


Вижте целия разговор във видеото

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Експерти: Дроновете са сериозно военно средство
Експерти: Дроновете са сериозно военно средство
Защо в Пловдив ще отдават на концесия стадионите на символични суми?
Защо в Пловдив ще отдават на концесия стадионите на символични суми?