НОВИНИ

АПИ: Недобросъвестни водачи забавиха снегопочистването по АМ "Струма" в неделя

При почистването на републиканските пътища при снеговалежа в неделя са спазени техническите изисквания. Два часа след спиране на валежа е срокът за почистване на автомагистралите, а за останалите класове пътища сроковете са по-дълги. Това обясни пред журналисти председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Светослав Глосов.

апи недобросъвестни водачи забавиха снегопочистването струма неделя
bnt avatar logo
от БНТ
17:53, 17.12.2018
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

Той посочи, че повечето затруднения свързани със снегопочистването по пътищата са били свързани с недобросъвестни водачи, главно на тежкотоварни автомобили. Заради закъснение при снегопочистването на участъка от АМ "Струма" на територията на област Кюстендил ще бъде санкционирана снегопочистващата фирма.

Инж. Светослав Глосов, председател на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура": Явно са подценили обстановката, през целия ден валеше дъжд и явно не са очаквали, че толкова бързо ще се промени времето, но ще бъда санкционирана точно заради късната реакция. За сега нямаме информация за други фирми, които трябва да бъдат санкционирани, единствено е тази фирма, но ще получим докладите на областните пътни управления и там където е имало проблеми ще се вземат съответните мерки.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Граждани протестираха пред КЕВР срещу по-високите цени на водата
Граждани протестираха пред КЕВР срещу по-високите цени на водата
Съветът за сигурност на ООН заседава извънредно заради косовската армия
Съветът за сигурност на ООН заседава извънредно заради косовската армия