НОВИНИ

АПИ показа как се купуват електронни винетки

Общо 500 ще са терминалите за самообслужване, от които шофьорите ще могат да си купят електронна винетка. Те ще бъдат разположени по основните пътни направления и граничните пунктове. Електронна винетка ще може да се купи още от уеб портал и от мобилно приложение, които в момента се разработват. Днес от Агенция Пътна инфраструктура направиха демонстрация. Още по темата - от Виктория Бояджиева.

Виктория Бояджиева
от Виктория Бояджиева
12:13, 18.09.2018
8824
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Ако имате от старите винетки, които са валидни след 1 януари, когато се въвежда новата система, ще трябва да я превалидирате. Можете да направите това чрез пунктовете за самообслужване, чрез мобилното приложение или чрез уеб портала. По този начин може да си купите чисто нова винетка.

Това, което трябва да направите в уеб портала е да въведете електронната си поща, националност, регистрационен номер на автомобила, както и да изберете каква винетка искате - от кога - до кога да бъде валидна. След това трябва да въведете данните от кредитна или дебитна карта. За сега се плаща по този начин.

След това получавате PDF-файл на имейла си, че сте извършили тази покупка.

До края на януари тези, които не са си превалидирали винетките, няма да бъдат глобявани.

Винетки могат да се купят и по стария начин чрез служител, като това може да се случи в пунктовете, в които и досега са се продавали винетки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заседание по делото срещу РИОСВ-Варна за добива на газ в Добруджа
Заседание по делото срещу РИОСВ-Варна за добива на газ в Добруджа
Простреляха полицай в София
Простреляха полицай в София