НОВИНИ

АПИ: Преди да тръгнете на път, позвънете на 0700 130 20

През нощта в АПИ няма сигнали за възникнали сериозни пътни инциденти. Заради обилния снеговалеж е ограничено движението по пътищата в област Смолян и Пазарджик. Временно е ограничено движението на тежки МПС - над 12 тона за цялата област Силистра, както и пътищата Русе - Тутракан и Кубрат - Дулово, които са подстъпи към влизане към град Силистра. Това съобщи за "По света и у нас" началникът на ситуационния център в АПИ Денислав Пейчев.

Росица Белева
от Росица Белева
09:28, 05.01.2016
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

За област Смолян движението е ограничено само във високопланинската част в участъците Батак - Доспат, Гоце Делчев - Доспат- Борино и Велинград - Сърница, където товарните моторни превозни средства задължително трябва да се движат без ремаркета. За област Пазарджик за пътищата Батак -Доспат, Велинград - Юндола, Белов - Юндола и Велинград - Сърница товарните моторни средства трябва да се движат задължително без ремаркета и полуремаркета.

За изминалото денонощие, между 1 часа през нощта и 5.30 часа, движението е било изцяло спряно по републиканската пътна мрежа заради т.нар. ледения дъжд. Извършено е превантивно обработване на пътните настилки срещу поледици и заледяване в областите Русе, Търговище, Велико Търново, Разград, Шумен и Варна, както и пътните артерии, водещи към тях в областите Добрич, Габрово, Бургас и Ямбол. Движението поетапно е било пуснато към 5.30 часа тази сутрин.


;

От АПИ препоръчват на шофьорите да карат подготвени за зимни условия, т.е. да са със зимни гуми, да са с пълен резервоар, да са със заредени телефони. Желателно е, преди да предприемате пътуване, да се обадите в ситуационния център на агенцията, където денонощно има дежурни на телефон 0700 130 20. Справки за пътната обстановка може да правите и на страницата lima.api.bg, където има интерактивна карта и в реално време са отразени всички ограничения за движението по републиканските пътища. Можете да използвате и мобилното безплатно приложение на агенцията -lima.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ново бебе в спортна редакция: Иван Петров стана татко
Ново бебе в спортна редакция: Иван Петров стана татко
Наркокартел уби новоизбраната кметица на столицата Мексико
Наркокартел уби новоизбраната кметица на столицата Мексико