НОВИНИ

АПИ: Шофьорите да тръгват на път само с подготвени за зимата автомобили

След усложненията по пътищата в неделя, днес от Агенция "Пътна инфраструктура" предупреждават шофьорите да излизат на пътя само с подготвени за зимни условия автомобили, спазвайки въведените ограничения.

bnt avatar logo
от БНТ
06:05, 17.12.2018 (обновена)
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
Денислав Пейчев, дежурен в АПИ: Има ограничения само за автомобили над 12 тона. Снежната покривка край Видин е 30 см. Прави се анализ за работата на почистващата фирма на АМ "Струма" и ще бъде решено дали тя ще бъде глобена.

Заради обилния снеговалеж вчера се стигна до километрични задръствания, блокирани хора и затворени пътищата. В столицата около 200 снегорина се оказаха недостатъчни за осигуряване на нормалното придвижване в града. 40 второкласници останаха блокирани на хижа "Алеко", където празнували коледното си тържество. Към 14:00 часа на групата било съобщено, че заради непочистен път и катастрофа не могат да се върнат в София.

Какво се случва с децата - вижте повече от Красимир Димитров от звеното "Аварийно-спасителна дейност" на Столична община!
;

Жълт код за опасно време в четири области на страната - Плевен, Ловеч, Габрово и Велико Търново. Синоптиците предупреждават за сняг и поледици в тях и обещават нормализиране на обстановката в останалата част на България.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриват новите 24 км от АМ Струма между Кресна и Сандански
Откриват новите 24 км от АМ "Струма" между Кресна и Сандански
Санкционираха шофьори, нарушили забраната за движение на камиони над 12 тона
Санкционираха шофьори, нарушили забраната за движение на камиони над 12 тона