След усложненията по пътищата в неделя, днес от Агенция "Пътна инфраструктура" предупреждават шофьорите да излизат на пътя само с подготвени за зимни условия автомобили, спазвайки въведените ограничения.

Денислав Пейчев, дежурен в АПИ: Има ограничения само за автомобили над 12 тона. Снежната покривка край Видин е 30 см. Прави се анализ за работата на почистващата фирма на АМ "Струма" и ще бъде решено дали тя ще бъде глобена.

Заради обилния снеговалеж вчера се стигна до километрични задръствания, блокирани хора и затворени пътищата. В столицата около 200 снегорина се оказаха недостатъчни за осигуряване на нормалното придвижване в града. 40 второкласници останаха блокирани на хижа "Алеко", където празнували коледното си тържество. Към 14:00 часа на групата било съобщено, че заради непочистен път и катастрофа не могат да се върнат в София.

Какво се случва с децата - вижте повече от Красимир Димитров от звеното "Аварийно-спасителна дейност" на Столична община!

Жълт код за опасно време в четири области на страната - Плевен, Ловеч, Габрово и Велико Търново. Синоптиците предупреждават за сняг и поледици в тях и обещават нормализиране на обстановката в останалата част на България.

Заради снега: Коли останаха блокирани на АМ "Хемус" в посока София

Заради снега: Коли останаха блокирани на АМ "Хемус" в посока София

Силен сняг заваля в 11 области на страната днес. Там беше обявен жълт код за опасно време. Усложнена обстановка по пътищата, леки катастрофи и огранич...