Спасителна операция в Стара планина. 8 момчета и едно момиче останаха в снежен капан между връх Шипка и връх Бузлуджа. Сигналът е подаден около 4 часа тази сутрин, съобщиха за БНТ от Агенция "Пътна инфраструктура". Младежите решили да минат през пътя, който е бил затворен. Полиция, пожарна и пътната служба се опитват да ги извадят.

Силният вятър е предпоставка за снегонавявания, предупреждават от АПИ. Всички областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим.

инж. Михаил Рашков - директор на дирекция "Поддръжка на пътната инфраструктура" в АПИ: В 6:30 сутринта пуснахме движението, което беше ограничено по АМ "Тракия" в софийския участък. Около 3:00 ч. имаше ограничение на движението между Мездра и Ботевград, но и там беше освободено. Като цяло няма проблеми по пътищата.

През проходите има ограничение само за тежкотоварните автомобили. Те могат да се движат през Искърското дефиле, през Витиня, Прохода на Републиката, Ришкия проход, но шофьорите го знаят. Изцяло затворени са Троянския, Златишкия и Върбишкия проходи.
В 4:00 часа сутринта 8 момчета и едно момиче между Бузлуджа и Шипка, където е затворен пътя, но те са тръгнали да си правят някакъв екшън и са закъсали в преспите. От там полиция, пожарна и пътната служба и в момента ги вадим. Не са бедстващи, но това е безотговорно отношение.