Пътната агенция спря процедурата за търга за изграждането на тунел "Железница" на магистрала "Струма". Към момента, по сигнал на Агенцията, се извършват процесуално-следствени действия, уточниха за БНТ от АПИ.

© снимка: АРХИВ

Очаква изявления да дадат министърът на регионалното развитие Спас Попниколов и председателят на Пътната агенция Пирин Пенчев. Мотивите за това са описани в решение на шефа на УС на АПИ инж. Пенчев, публикувано на интернет страницата на АПИ.

Тунелът е част от отсечката Благоевград - Крупник. Индикативната стойност на поръчката е 250 млн. лв. без ДДС. Срокът за изпълнение е 1400 дни. Проектът се изпълнява по Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014-2020 г.

Лиляна Павлова, бивш министър на регионалното развитие и благоустройството: - Правила и процедури има, видео наблюдение има, стандартите, по които се провеждат процедурите, са налице - защо не се спазват, кой е допуснал това неспазване, защо се е допуснало, как е избран именно този човек да бъде независим оценител. Напомням - той беше директор на дирекция Административна, изпълняващ длъжността главен секретар на АПИ по времето на Тройната коалиция, когато бяха спрени отново еврофондовете за АПИ.

БНТ: - Не му казахте името на човека?

- Гайтанджиев.